M a n e l J o s e p h


Inici Novetats Biografia Concerts Media Rimas Baratas Contacte

 

 

- Biografia -

 

Els inicis amb Dos + Un (1967-1971)

Manel Joseph va fundar, juntament amb els germans Ia i Jordi Clua, del grup Dos + Un amb el que van enregistrar un EP i diversos singles que recent s'han publicat en en una recopilació: Dos + Un 1967-71 (Picap, 2011). Mentre el Grup de Folk feia versions de cançons aquest grup cantava les seves pròpies composicions en català amb una gran qualitat musical. Van estar vinculats a tota la incipient escena de música progressiva catalana.


Dos + Un a la platja el 1968

Dos + Un (Ia Clua, Manel Joseph i Jordi Clua)

 

Pau Riba, Sisa, Mirasol Colores, Gato Pérez i els inicis de la Plateria als 70s

Manel Joseph va formar part de l'efímer grup Estratagema, amb el que van enregistrar dues cançons: Hurry up! i Let me see my star l'any 1970. L'any següent participa en el grup de Pau Riba. El 1972 col·labora en un disc de clàssics del rock amb membres del grup Màquina! que s'ha editat recentment com a Rock onthe Rocks! Durant els anys posteriors col·labora amb diverses formacions i artistes com Mirasol-Colores (1974-79), Ia & Batiste (1972-75), Uc (1974-76), La Rondalla de la Costa (1976), la Maria del Mar Bonet (1976) o Gato Pérez (1978-81) en els discos Carabruta, Atalaia i Romesco a més del projecte comú El Gato i el Trilla. Més col·laboracions de l'època van ser les que va fer amb Luis Pastor, Barcelona Traction, Quintín Cabrera entre d'altres. Formada el 1974 per una idea que van tenir el Sisa i el Gato Pérez, el 1978 editen el primer disc amb l'Orquestra Plateria, sent els primers en enregistrar una versió en el seu segon disc de la cançó "Pedro Navaja" de Ruben Blades aconseguint disc d'or.

 

Manel Joseph amb Pau Riba, Xavier Riba i Pau Casares

Manel Joseph amb Pau Riba, Xavier Riba i Pau Casares

 

Als 80s consolidació de la Plateria i més col·laboracions

L'Orquestra Plateria va ser la formació que més va fer per la difusió de la música llatina a tot l'estat
espanyol. Van ser els ambaixadors de la música llatina des de Ruben Blades fins a Benny Moré. A més de liderar la Plateria, amb qui publica diversos discos. Als 80s apareixen sovint a TVE, alguna vegada fins i tot sota la batuta de Xavier Cugat. Apareix també un disc com a Manel Joseph& La Vella Dixieland sent aquest, el tercer d'aquesta formació de Jazz Tradicional. Després d'haver fundat amb Agnès Miralbell un projecte de música infantil el 1974 anomenat la Pataqueta, el 1989 el recupera editant un altre treball.

 

Manel Joseph als 80s

Dedicatoria Xavier Cugat a la Plateria

"El ritmo de la Orquestra Plateria es el más auténtico tropical y verdadero." (Xavier Cugat)

 

Als 90s aniversaris i Ballautors

L'Orquestra Plateria enregistra el seu primer disc íntegrament en català "Ballautors" (amb versions ballables de clàssics de la Nova Cançó). També comparteixen escenari amb Celia Cruz i Johnny Pacheco. El 1995 celebren el seu 20è aniversari amb un concert a la Plaça Catalunya a les Festes de la Mercè amb Castellers, Gegants i Focs Artificials aconseguint un rècord amb la Conga més llarga (20.000 persones). Manel Joseph també va participar als cors multitudinaris del disc "Banda Sonora d'Un Temps i d'Un País" (Edigsa, 1996) de Joan Manuel Serrat.

 

Orquestra Plateria amb la Celia Cruz

La Plateria al Festival de Salsa de Benalmádena amb Celia Cruz

 

 

Homenatges al Gato Pérez i primer disc en solitari al segle XXI

L'Orquestra Plateria va fer un disc homenatge al Gato Pérez amb el seu disc "Gatíssimo"(2000) i Ventura Pons estrena un documental anomenat "El Gran Gato"(2003) on Manel Joseph interpreta una de les cançons del rumbero. Escolleixen disc de l'any "Sisa en directe al Zeleste'75" (Enderrock, 2005) on Manel Joseph havia cantat i tocat percussió. Es publica el disc en directe "35 tacos" (Az Records, 2012) d'aniversari de l'Orquestra Plateria alhora que s'edita també "Rimas Baratas" (AZ Records, 2012) el primer disc de Manel Joseph en solitari amb la coproducció i arranjaments de Xavier Batllés. Actualment presenta en directe aquestes cançons com a Manel Joseph & Gran Caiman

 

Manel Joseph al documental "El Gran Gato" (2003)

Manel Joseph a un fotograma de "El Gran Gato" (2003)


 

 

Webmaster Danielus&Ko
danielusko@hotmail.com